Başvuru Esasları ve Taban Puanlar
Başvuru Esasları
Madde 6- (1)
a) Uluslararası öğrenci kabulünde yurtiçi yetkili makamlarca tanınan sınav puanları ve Ortaöğretim not ortalaması (lise diploma puanı) esas alınır.  (Bunlar tek tek veya birlikte ağırlıklı olarak da kullanılabilir.)
b) Koordinatörlük, başvuru aşamasında adaylardan kimlik bilgilerini ve eğitim durumlarını gösteren belgeleri başvuru sitemine yüklemesini talep edebilir.
c) İlan edilen taban puanlar adayların sağlaması gereken en düşük puanı ifade etmektedir. (Taban puan şartını sağlayamayan adaylar ilgili bölümlere tercih yapamazlar. Koordinatörlük tarafından yerleştirme işlemlerinde bölümler bazında Tablo 1’deki taban puanlardan daha yüksek taban puan belirlenebilir.)
ç) Diploma ya da sınav puanları 100’lük sistemde olmayan adayların puanları 100’lük sisteme dönüştürülerek sıralama yapılır. Diploma puanıyla yapılacak tercihlerde (mezuniyet puanı / mezuniyet maksimum puanı) x 100 formülü kullanılır. Sınav puanıyla yapılacak tercihlerde (sınav puanı / sınav maksimum puanı) x 100 formülü kullanılır.
d) Adayların başvuru puanı, 100’lük sisteme dönüştürülmüş diploma puanlarının Tablo 1’de ilgili ülke için belirlenmiş olan katsayı ile çarpılmasıyla hesaplanır.
e) Bölümler ve ülkeler için değerlendirme taban puanları ve katsayıları Tablo 1’deki gibidir.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tablo 1: Değerlendirme Katsayıları ve Taban Puanları
Türü Katsayı Lisans
Taban Puan
Ön Lisans
Taban Puan
Geçerlik Süresi
TR-YÖS 1 50 40 Sınavın geçerlilik süresi kadar
Lise Diploma
Azerbaycan
Somali
Suriye
Suudi Arabistan
Türkmenistan
0,6 50 40 Süresiz
Lise Diploma
Afganistan
İran
Yemen
0,75 50 40 Süresiz
Lise Diploma
Diğer Ülkeler
0,9 50 40 Süresiz
Diş Hekimliği ve Tıp Fakülteleri ile Tıp Mühendisliği bölümüne yalnızca TR-YÖS puanıyla alım yapılmakta olup bunlar için taban puan 80’dir.