Üniversite
Batı Karadeniz Bölgesi’nde ekonomik ve stratejik olarak etkin bir yörede 2007 yılında kurulmuş olan Karabük Üniversitesi 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile bünyesinde bulundurduğu 116 akademik personel, 122 idari personel kadrosuyla ve 4685 öğrencisi ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başlamıştır.

Genç bir üniversite olmakla birlikte yeni kurulan üniversiteler içerisinde her alanda çok hızlı gelişim ve değişim göstererek altyapısını tamamlamış muhasır medeniyetler seviyesini ulaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen, kendinden söz ettiren ve örnek alınan olma hedefinde olan bir üniversitedir.

Bugün 52 bin öğrencisi olan Karabük Üniversitesi’nin 14 Fakültesi, 4 Enstitüsü, 4 Yüksekokulu, 7 Meslek Yüksek Okulu ile 956 öğretim elemanı, 400’ü aşan idari personeli bulunmaktadır.

Uluslararası standartlarda bir Karabük Üniversitesi için eğitim ve araştırma, siyasetimizi ulusal politikalara ile uyumlu bir biçimde ülkemize en yüksek yararı sağlamaya odaklanarak kurguluyoruz. Eğitim programlarımız ile araştıran, sorgulayan, eleştiren, sorumluluk sahibi, inisiyatif kullanabilen, empati yeteneği gelişmiş bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Siz değerli gençlerimizin geleceğe dönük beklentilerini karşılamakta önemli bir alternatif olma çabası içerisinde öğrencilerimizin istihdam edilme gücünü artıracak önlemleri almaya gayret ediyor, sektörle işbirliğine önem veriyor, programlarımızı sadece bilimsel gereklere değil, sektörün ihtiyaçlarına karşılık verilebilecek şekilde tasarlıyoruz.

Uluslararası işbirliklerine dayalı projeleri önemsiyor, dışa açılmanın üniversal anlayıştaki değerini biliyoruz. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin uluslararası değişim programlarından en üst düzeyde yararlanmasını sağlayacak protokollerle her geçen gün yenilerini ekliyoruz.

Yerleşke yaşamının derslerden ibaret olmadığını biliyoruz. Dolayısı ile yaşayan bir yerleşkenin ve sosyal olanakların önemine inanıyoruz. Karabük’te doğa ile iç içe bir yerleşke inşa etmeyi sürdürüyoruz. Mevcut haliyle bir botanik bahçesini andıran kampus alanımız, Sizlerin sıkıntılarınızı unutturacak bir rehabilitasyon merkezine dönüştürülmüştür. Yine bu kapsamda kampus alanında oluşturulan mini hayvanat bahçesinde 30 farklı türde, 150’ye yakın canlı yaşamını sürdürmektedir.

Karabük Üniversitesi, bölgesinin bir araştırma ve uygulama merkezi, bilimsel veri merkezi olarak aktif bir yolda bölgesel kalkınmaya hizmet etmek için yola çıkmıştır.

Karabük Üniversitesi huzurlu bir üniversitedir. Huzurun olmadığı yerde çalışma barışının, çalışma barışının olmadığı yerde bilimsel araştırmanın, bilimsel araştırmanın olmadığı yerde ise eğitim olmaz.

Siz değerli gençlerimizin bilgi ve iletişim teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanmasını sağlayacak altyapının son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda yerleşkemizde kablosuz internet ağımız tam kapasite hizmetinize sunulmuştur.

Karabük Üniversitesi Devlet işbirliğinin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Karabük halkı ve yöneticileri üniversitemize ve sorunlarımıza sahip çıkarak çözüm arayan, Öğrencilerimize bir anne-baba şefkatiyle yaklaşan bir anlayış içerisinde bulunmaları bizim en büyük avantajlarımızdan biridir.