Türkçe ve İngilizce Hazırlık Hakkında
Türkçe ve İngilizce Hazırlık Eğitimi
Madde 12- (1) Kaydı yapılan öğrenciler durumlarına göre Türkçe ve/veya İngilizce hazırlık birimlerine yönlendirilir.
a) Eğitim dili %100 veya %30 İngilizce programlara kayıt yaptıran öğrenciler için İngilizce hazırlık sınıfı zorunludur.  (İlgili programa kayıt yaptıran öğrenciler, İngilizce hazırlık eğitimi ve muafiyetiyle ilgili Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesine tabidirler.) 
b) Eğitim dili %30 İngilizce ve Türkçe programlara kayıt yaptıran öğrenciler için Türkçe hazırlık sınıfı zorunludur.  (Bu programa kayıt yaptıran öğrenciler, Türkçe dil seviyelerinin Avrupa Birliği Dil Portfolyosu (Avrupa Dil Pasaportu) kriterlerine göre C1 seviyesinden başarılı olmak zorundadır. İlgili seviyelerden başarılı olan öğrenciler kaydoldukları programlarında eğitim öğretime başlayabileceklerdir.)
c) Eğitim dili %100 İngilizce programa kayıt yaptıran öğrencilerden İngilizce hazırlık sınıfında başarılı veya muaf olanlar, Türkçe hazırlık eğitimleri ile eş zamanlı olarak bölüm derslerini de alabilirler. Eğitim dili %100 İngilizce programa kayıtlı öğrenciler; Türkçe dil seviyelerinin Avrupa Birliği Dil Portfolyosu (Avrupa Dil Pasaportu) kriterlerine göre B2 seviyesinden başarılı olmadan mezun olamazlar. Tarih ve Sayı: 02.02.2024 - E.317416
ç) Türkçe hazırlık döneminde, belgeyle Türkçe Hazırlık Eğitiminden muaf olmak isteyen öğrencilerin Yunus Emre Enstitüsü veya T.C. Devlet üniversitelerinden alınmış Türkçe Dil Kursu Sertifika Belgeleri (Örgün eğitimle tamamlanmış kur eğitimleri sonunda alınmış Sertifika Belgeleri kabul edilir.), Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerde 4 (dört) yıl boyunca Türkçe örgün eğitim görüp başarıyla tamamlayanların aldıkları transkript belgeleri ve Türkiye’de eğitim veren devlet üniversitelerinin ön lisans (2 yıl) ve lisans (4 yıl) programlarında Türkçe örgün eğitim görüp diploma almaya hak kazananların transkript belgeleriyle, Yunus Emre Enstitüsünün yaptığı Türkçe Yeterlilik Sınavlarında başarılı (100 üzerinden en az 60 puan, C1 seviyesi) olan öğrencilerin başarı/yeterlilik belgeleri geçerlidir.
d) Yunus Emre Enstitüsü veya Devlet üniversitelerinden alınan Sertifika Belgelerinin üniversiteye kayıt tarihi itibariyle son 4 (dört) yıl içerisinde alınmış olması gerekir.
e) Dil seviyelerini istenilen seviyede ibraz edemeyenler TÖMER tarafından gerçekleştirilen muafiyet ve seviye belirleme sınavına girmek zorundadırlar.
f) Türkçe yeterlik seviyeleri, TÖMER tarafından yapılan Türkçe Muafiyet Sınavı sonucuna göre belirlenir. Bu sınav TÖMER tarafından yapılır.
g) İki yıl içerisinde Türkçe ve/veya İngilizce hazırlık eğitimini tamamlayamayan öğrencilerin üniversite ile ilişikleri kesilir.